Mistä aloittaa?

Surun kohdatessa ensimmäinen askel hautausjärjestelyissä on yhteydenotto hautaustoimistoon tai paikalliseen kirkkoherranvirastoon. Koska hautajaiset ovat monen tekijän muodostama kokonaisuus on yksinkertaisinta tulla hautaustoimistoon, jossa teitä autetaan kaikissa hautausjärjestelyihin liittyvissä asioissa. Hautaustoimistossa asioidessanne ette tarvitse vielä hautauslupaa.

Ennen hautausjärjestelyiden aloittamista on hyvä miettiä lähipiirissä siunaustilaisuuden ajankohtaa ja paikkaa, sekä hautaustapaa - arkkuhautaus vai tuhkaus.

Hautaustoimistossa valitaan arkku ja tarvittaessa uurna. Sovimme myös kuljetusajankohdasta mihin omaiset voivat halutessaan osallistua. Kuljetuksella vainaja siirretään arkussa kirkkoon tai kappeliin missä siunaus tullaan suorittamaan. Hautaustoimistomme huolehtii vainajan pukemisen, arkkuun sijaamisen sekä kuljetuksen aina ehdottomalla kunnioituksella.

Myös muistotilaisuuden tarjoilut, suruvihkot, hautakivet sekä kaiverrukset ovat mahdollista hoitaa kauttamme yhdeltä istumalta.
Käymme rauhassa läpi hautaukseen liittyvät asiat, neuvomme ja avustamme.

Perunkirjoitus on toimitettava kolmen kuukauden kuluessa kuolinpäivästä. Mikäli haluatte meidän tekevän perunkirjoituksen, voi sen laittaa vireille jo hautausasioita sovittaessa. Asiaan voi palata myös myöhemmin siunaustilaisuuden jälkeen.